Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak jij zelf de perfecte latte!

Zo maak jij zelf de perfecte latte!

Zo maak jij zelf de perfecte latte!

Ontdek de barista in jezelf en maak van je cappuccino zo’n fantastische creatie.

Dit heb je nodig
* koffiemachine met stoompijpje
* cappuccinomelk
* roestvrijstalen melkkannetje (€ 35,95, Curlycoffee.nl)
* koffiekopje
* lepel
* satéprikkers

Zo maak je het
Stap 1
Begin met het maken van goede melkschuim. Gebruik hiervoor koude cappuccinomelk en vul hiermee het melkkannetje tot de helft. Houdt het kannetje onder het stoompijpje en draai het stoomventiel helemaal open. Verlaag het kannetje iets, zodat het stoomventiel net onder het melkoppervlak komt en er een kleine werveling in de melk ontstaat. Er moet nu een sissend geluid te horen zijn. Beweeg langzaam het kannetje steeds iets verder mee naar beneden, zodat het mondje van het stoompijpje telkens net onder het melkoppervlak blijft. Je bent klaar zodra je mooi compact schuim hebt.

Stap 2
Zet een sterke espresso.

Stap 3
Schep met een lepel uit je opgeschuimde melk een witte strook in je espresso. Zorg ervoor de je deze baan niet te breed maakt, voor een mooi contrast.

Stap 4
Steek je satéprikker aan de zijkanten van de baan melkschuim en ga met een draaiende beweging naar beneden door de melk en de koffie. Zo ontstaat er een patroon. Wij hebben een melkveer gemaakt door aan de linkerkant van de melkschuim met de klok mee te draaien en aan rechterkant van de melkstreep tegen de klok in te draaien.

 

 

Styling: Femke Pastijn. Assistent-styling: Mandy Langens. Fotografie: Dana van Leeuwen. Assistent-fotografie: Manouk van der Linde.