Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfmaak – Feestelijke chocolade

Zelfmaak – Feestelijke chocolade

Thuis & wonen
Zelfmaak – Feestelijke chocolade

Als je witte chocolade mixt met eetbare bloemblaadjes, bloeit er iets moois op. Bijna zonde om op te eten. 

Feestelijke chocolade

Dit heb je nodig 

400 g witte chocolade
pan
hittebestendige kom
vierkante (bak)vorm
bakpapier
spatel
eetbare bloemen (bijvoorbeeld via Noordwijkbuiten.nl)

Zo maak je het 

Stap 1
Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie in een pannetje op het vuur. Breng in de pan een laagje water aan de kook. Zet een kom op de pan die de randen mooi afsluit en zo de warmte binnenhoudt. Doe de chocolade in brokken in de kom. De warmte van de pan eronder laat de chocolade smelten.

Stap 2
Blijf de chocolade goed roeren tot-ie helemaal gesmolten is, haal dan de pan en de kom van van het vuur.

Stap 3
Bekleed de vorm met bakpapier.

Stap 4
Schenk de gesmolten, nog hete chocolade in de bakvorm en verdeel alles mooi gelijkmatig over het oppervlak met een spatel.

Stap 5
Leg de eetbare bloemen in de gesmolten chocolade en druk ze een beetje aan zodat ze zich goed hechten aan de chocolade.

  • Tip
    Deze bloemen zijn om op te eten:
    Dolichos lablab (tropische bonenplant)
    hyssop
    Arabische jasmijn
    Azteeks zoetkruid
    Kaapse of wilde knoflook
    Cornabria blossom
    keukentijm

Shoppen is altijd een goed idee