Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfgemaakte slavinken

Zelfgemaakte slavinken

Thuis & wonen
Zelfgemaakte slavinken

Slavinken kun je ook heel gemakkelijk zelf maken! Hoe? Sofie laat het je zien in de video. Lekker met een salade of stamppot!

Zelfgemaakte slavinken

Voor circa 6 slavinkjes

Dit heb je nodig

400 gr rundergehakt
circa 12 t/m 18 plakjes spek
1,5 el gehaktkruiden
2 eieren
4 el paneermeel (evt. meer als het nodig is)
Zo maak je het

Meng het gehakt met de kruiden, de eieren en het paneermeel. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het gehakt nog te ‘nat’ is. Verdeel het gehakt in 6 porties. Rol het gehakt tussen je handen in de juiste vorm. Leg op je snijplank of op een bord 2 of 3 plakjes ontbijtspek naast elkaar. Leg daar een ‘rolletje’ gehakt op en rol het spek vervolgens om het gehakt heen.

Bak de slavinken in een koekenpan met olie of boter in ongeveer 15-20 minuten gaar, op een zacht vuurtje.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Bekijk ook deze lekkere recepten:

 

Shoppen is altijd een goed idee