Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfgemaakte mueslirepen

Zelfgemaakte mueslirepen

Thuis & wonen
Zelfgemaakte mueslirepen

Mueslirepen zijn erg lekker, maar de kan-en-klare versies bevatten vaak veel suikers. Daarnaast is het veel leuker om ze zelf te maken! 

Zelfgemaakte mueslirepen

Recept voor circa 8 mueslireepjes
Tijd: 10 min. + min. 6 uur in de koelkast

Dit heb je nodig:

  • 50 gram boter
  • 6 eetlepels honing
  • 100 gram noten/zaden/gedroogd fruit
  • 100 gram havermout

Zo maak je het:

Smelt de boter in een pannetje en voeg de honing toe. Laat dit 3-4 minuten zachtjes pruttelen. Ondertussen maal je de havermout en de noten/zaden/gedroogd fruit wat fijner met een keukenmachine. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de havermout en je noten toe. Meng alles goed door elkaar. Leg een stuk huishoudfolie in een ovenschaal en schep het havermoutmengsel erin. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet de mueslirepen voor minimaal 6 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee