Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfgemaakte appelbollen

Zelfgemaakte appelbollen

Thuis & wonen
Zelfgemaakte appelbollen

Doe eens gek en maak eens deze super lekkere appelbollen als toetje. Je gaat genieten!

Zelfgemaakte appelbollen

Dit heb je nodig

Voor 2 appelbollen

2 appels
2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
suiker
kaneel
beetje melk of een ei
2 eetlepels rozijnen

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Meng in een bakje de rozijnen met 2 tl suiker en een snufje kaneel. Verdeel een beetje bloem over een snijplank en leg hier het plakje bladerdeeg op. Verdeel ook een beetje bloem over de bovenkant van het plakje bladerdeeg. Rol het bladerdeeg aan alle kanten een beetje uit zodat het plakje bladerdeeg net iets groter wordt. Zet de appel in het midden van het plakje bladerdeeg en vul de binnenkant van de appel met de rozijnen, suiker en kaneel. Vouw daarna het bladerdeeg dicht en draai de appel om. Maak zo ook de andere appelbol. Zet de twee appelbollen in een kleine ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Verdeel een beetje melk of ei over de appelbollen en daarna nog een beetje suiker. Zet de appelbollen voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Shoppen is altijd een goed idee