Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfgemaakt brood

Zelfgemaakt brood

Thuis & wonen
Zelfgemaakt brood

Wist je dat je boter kunt vervangen in bakrecepten door een zelfde hoeveelheid appelmoes? Je proeft het niet terug en daarom is dit een basisrecept voor een luchtig zelfgemaakt brood of cake. Eet smakelijk! 

Recept voor 1 brood
Tijd: 10 minuten + 35 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 100 gr havermout
  • 60 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr appelmoes (wij gebruiken de biologische appelmoes van Hak 0% suiker)
  • 3 eieren

Voeg eventueel toe:

  • diverse soorten noten zoals walnoten en hazelnoten,
  • gedroogd fruit zoals cranberries en rozijnen
  • geraspte kaas, zongedroogde tomaatjes en tijm
  • olijven en een eetlepel basilicum

Voor een zoet brood:

  • half vanillestokje in het beslag
  • 150 gr suiker
  • 2 tl kaneel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, eieren en kaneel in een grote kom. Hak de noten in kleine stukjes en voeg deze en het gedroogde fruit erbij. Schep 15o gram appelmoes erbij. Roer goed.

Schep alles in een ingevette bakvorm (een cakevorm) en zet het brood voor 35 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee