Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfgemaakt banaan-nutella ijs

Zelfgemaakt banaan-nutella ijs

Thuis & wonen
Zelfgemaakt banaan-nutella ijs

Dit is een gezondere variant op roomijs, namelijk banaan-nutella ijs. (Nog gezonder is om de Nutella weg te laten). Yum!

Dit heb je nodig:

  • 2 bananen
  • 1 theelepel cacao
  • 1 eetlepel nutella

Zo maak je het:

Verwijder de schil van de bananen en snijd de bananen in plakjes van circa 1 cm. Leg de plakjes banaan op een bakplaat of een bord met daarop wat bakpapier. Zet het bord/bakplaat vervolgens voor een paar uur in de diepvries totdat de plakjes banaan hard zijn geworden.

Doe vervolgens de plakjes banaan, de cacao en de nutella in een keukenmachine/blender en meng het geheel net zolang totdat het een mooi glad geheel is geworden. Het kan zijn dat je tussendoor soms even met een lepel de bodem van de blender moet leeg schrapen. Meng het geheel net zo lang totdat het de structuur heeft van zacht softijs.

Je kunt vervolgens het ijs meteen serveren of het terugzetten in de vriezer totdat je het wilt eten. Laat het ijs niet meer dan 2 uur in de vriezer staan want dan moet je het vervolgens eerst een beetje laten ontdooien als je het wilt eten.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee