Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf vingerverf maken

Zelf vingerverf maken

Zelf vingerverf maken

Vingerverven is leuk, het zelf maken is natuurlijk helemaal te gek voor de kids! Deze DIY-vingerverf is niet giftig en bevat geen schadelijke stoffen, dus je kleintjes kunnen er eindeloos mee kliederen.

vingerverf-uitgelichte

 

 

Dit heb je nodig

100 g bloem * 2 el zout * 100 ml koud water * 150 ml warm water * voedingskleurstof in de kleuren die je wilt (te vinden op de bakafdeling in de supermarkt) * een kommetje/tube om de restjes in te bewaren

 

Zo maak je het

Meet alle ingrediënten af en zet het klaar in bakjes. Je kids kunnen vervolgens de bloem, het zout en het koude water door elkaar roeren in een grote kom met een klopper. Voeg vervolgens het warme water toe en laat de kids weer lekker kloppen. Neem het zelf nog even over en roer de verf tot een glad mengsel. Zet dit mengsel op het vuur en verwarm het net zo lang tot het dikker wordt en een mooie textuur heeft. Giet de warme verf over in schone potjes. Houd er rekening mee dat de kleur op papier altijd iets lichter is, dus voeg eventueel nog wat ex-tra kleurstof toe. Is de verf goed qua kleur én afgekoeld? Dan kan het vingerverven beginnen! Heb je na afloop verf over? Bewaar het dan in de koelkast of op een donkere, koele plaats. Doorzichtige ketchup- en mayonaise-flessen zijn handig; je ziet welke verf erin zit én je kunt de keer erna weer makkelijk doseren.

 

Gezien op: Yunomi.