Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf sushi maken

Zelf sushi maken

Thuis & wonen
Zelf sushi maken

Doen: Zelf sushi maken! Ben jij ook zo dol op sushi maar heb je geen idee hoe je zelf de lekkere hapjes maakt? Flair legt het uit. Het is super makkelijk en super tasty!

Sushi

Ook kun je de rijst vervangen door quinoa. Quinoazaden zijn rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een gezonde variant dus!

Zeewier

Nog een lekkere en gezonde tip: voeg er een beetje zeewier aan toe. Deze waterplant zit barstensvol jodium en is lief voor onze schildklier, die de stofwisseling weer reguleert. Ook zorgt het voor een lekkere bite in de sushi.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 norivellen
  • 50 gram quinoa of rijst
  • ½ liter groentebouillon
  • bakje kikkererwtenpuree of hummus
  • 1 grote wortel geschaafd en in dunne reepjes
  • ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • ½ avocado in dunne reepjes
  • ½ paprika in dunne reepjes
  • optioneel: 2 eieren
  • optioneel: bakje kiemen
  • optioneel: zeewier
  • sojasaus zonder zout
  • beetje olie om in te bakken

Zelf sushi maken

Kook de rijst of de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in een groentebouillon gaar en laat het afkoelen. Als je eitjes gebruikt: kluts deze los en bak in een kleine pan tot een stevige omelet. Laat het afkoelen en snijd deze net als de rauwkost in dunne reepjes. Meng de afgekoelde quinoa of rijst met de humus. Leg een norivel op een sushimatje en bestrijk 3/4e van het velletje met het quinoa of rijst mengsel. Leg aan het begin van het vel een reepje omelet, verschillende soorten rauwkost, avocado en eventueel nog wat kiemen of zeewier. Rol het norivel strak op. Maak je vinger nat met wat water en plak het velletje dicht. Verpak het in wat plasticfolie en zet even in de koelkast. Snijd het net voor gebruik in plakjes. Serveer met wat zoutloze sojasaus. Eet smakelijk!

Shoppen is altijd een goed idee