Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf scones maken

Zelf scones maken

Thuis & wonen
Zelf scones maken

Een scone is een Engelse lekkernij dat tussen een gebakje en een broodje zit, en wordt vaak gegeten bij de thee. 

Scones maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zeef de bakmeel (450 gram) in een grote kom, en voeg de bakpoeder toe (2 eetlepels). Doe de blokjes boter erbij (75 gram boter op kamer temperatuur) en wrijf de boter met je vingers door het meel tot je een kruimelige goedje hebt. Voeg dan de suiker (50 gram) toe. Klop twee eieren los met een vork en voeg daar 220 ml melk aan toe. Mix het goed samen en giet dan het mengsel bij de deegkruimels. Niet alles! Houd twee a drie eetlepels apart, voor later. Roer met een vork om alles goed te mengen.

Rondjes van deeg

Nu bestuif je het werkblad met wat meel. Rol nu het deeg uit met een deegroller tot 2 centimeter dikte. Nu kun je 10 tot 15 rondjes uit het deeg snijden (met een kopje of met een vormpje). Deze rondjes deeg leg je direct op de met bakpapier beklede bakplaat. Probeer al het deeg op te maken, door er rondjes uit te snijden. Bestrijk nu de rondjes deeg op de bakplaat met het overgebleven eimengsel. Nu bak je de scones 12 tot 15 minuten in de oven, zodat ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Wil je hartige scones maken, in plaats van zoet? Vervang het suiker dan door een snufje zout.

Serveren

Serveer je zelfgemaakte scones met een beetje jam of room, of wat poedersuiker. Jummie! Ga je een high tea organiseren? bekijk dan ook al onze andere high tea recepten.

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee