Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf pizza maken

Zelf pizza maken

Thuis & wonen
Zelf pizza maken

De Italiaanse pizza kun je overal ter wereld eten, maar het lekkerste is natuurlijk om er zelf een te maken. Dat is gelukkig heel simpel. Kies je favoriete ingrediënten en schuif  ’m in de oven!

Zelf pizza maken

Je hebt nodig:

  • Bakpapier
  • Pizzadeeg
  • Tomatensaus

Bakpapier

Knip een stuk bakpapier in de vorm van het pizzadeeg en leg het op een bakplaat.

Pizzadeeg

Laat de oven warm worden op 200 graden. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en leg het op het bakpapier op de bakplaat. Wil je het deeg voor de pizza ook zelf maken? Lees verderop het recept.

Beleggen

Smeer dan de tomatensaus uit over het pizzadeeg. Nu kun je jouw pizza beleggen zoals je wilt. Ga je voor salami, ananas of groenten met geraspte kaas? Alles kan! Klaar? Zet dan de bakplaat in de oven om de pizza te bakken, 20 á 25 minuten op 200 graden.

 

Zelf pizzadeeg maken

Als je ook zelf het pizzadeeg wil maken, heb je het volgende nodig:

  • 7 g gist
  • 1 tl suiker
  • 125 lauwwarm water
  • 200 g bloem
  • 50 g griesmeel
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Mengen

Doe de gist en de suiker in een grote kom en roer er lauwwarm water door. Laat het mengsel 5 minuten op kamertemperatuur rusten. Zeef de bloem met het griesmeel en zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengsel en de olijfolie over.

Kneden

Kneed minimaal 8 minuten. Werk bij het kneden van het deeg van buiten naar binnen. Neem steeds meer bloem in het mengen mee. Het is belangrijk om pizzadeeg lang te kneden. Het deeg moet fluweelzacht zijn en niet plakkerig aanvoelen.

Afdekken

Vervolgens maak je de binnenkant van een beslagkom vettig met wat olijfolie. Doe het deeg erin en strooi er een beetje bloem over. Nu dek je de kom af met een vochtige schone theedoek. Laat het deeg anderhalf uur rijzen tot het verdubbeld is in volume.

Uitrollen

Giet het deeg uit de kom en leg het op een werkblad bestrooid met bloem. Sla de lucht eruit door er met je vuisten in te stompen en kneed nog één minuut. Verdeel het deeg in stukken, afhankelijk van hoeveel pizzabodems je wil maken, en rol het stukje deeg uit met een deegroller. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de pizza. Je pizza is nu klaar om te beleggen.

Eet smakelijk!

 

Lees ook: Zelf popcorn maken

Shoppen is altijd een goed idee