Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf maken: gezonde noedelsoep om mee te nemen

Zelf maken: gezonde noedelsoep om mee te nemen

Thuis & wonen
Zelf maken: gezonde noedelsoep om mee te nemen

Lunchen op je werk is een dagelijkse valkuil voor velen van ons. Wat je wilt is een sexy, gezonde en makkelijke lunch. Waar je mee eindigt in de praktijk is een haastig gesmeerde oude boterham met salami of een kleffe kantinehap.

Deze noedelsoep van zuiderbuur Steffi Vertriest van De Gezonde Goesting is de perfecte lunch om mee te nemen en is bovendien zo klaar. Als je één dag gezonder kunt eten, is dat al een heel goed begin. Probeer ‘m snel uit!

Ingrediënten (voor 1 potje)

  • 1/4 stengel lente-ui, fijngesnipperd
  • 1 el witte misopasta
  • 1 kl groentebouillonpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 kl geraspte gember
  • 1/2 wortel, in dunne reepjes
  • 2 champignons, in plakjes
  • 2 radijzen, in plakjes
  • 1 klein handje spinazie
  • 1 klein handje alfalfa
  • 1/4 pak rijstnoedels

Bereiding

Neem een klein weckpotje en doe in elk potje een eetlepel misopasta, een koffielepel groentebouillonpoeder, een eetlepel sojasaus en een beetje geraspte gember. Leg hier bovenop de worteltjes, de champignons, de radijzen, de spinazie en de alfalfa. Vul het potje verder op met de rijstnoedels. Leg bovenop de fijngesnipperde lente-uitjes. Vul het potje op met kokend water en laat vier minuten afgedekt rusten voor je ‘m te serveert.

 

TIP: Je kunt je potje (zonder water) gerust meenemen naar het werk. Vul je potje met alle ingrediënten en voeg pas op het werk het water toe. Jammie!

 

Probeer ook:

Bron: De Gezonde Goesting, via Flair.be

Shoppen is altijd een goed idee