Tomaten gezond, ketchup gezond? Het is in elk geval veel beter dan mayonaise. En net als mayonaise, ook eenvoudig om zelf te maken from scratch. Flair geeft je het (gezonde) recept en legt uit hoe je het maakt. Allereerst, zet de volgende ingrediënten op het boodschappenlijst:
Dit heb je nodig
– 1 fles passata di pomodori (500 gram, puur en zonder toevoegingen)
– 50 ml witte wijnazijn
– 50 ml honing
– 2 fijn gesneden sjalotjes
– 2 geperste teentjes knoflook
– 1 laurierblaadje
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
– Een halve theelepel gemberpoeder
– Een halve theelepel zout
Zo maak je het
Leeg de passata in een pan en voeg het wijnazijn en de honing toe. Gooi daarna de sjalotjes in de mix, samen met het knoflook en tot slot de kruiden. Breng dit aan de kook en laat het een half uurtje pruttelen. Het moet een dikke massa worden die nog wel makkelijk te schenken is.
Lekker voor bij frietjes of als dip bij rauwe groentes. Smakelijk!