Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Thuis & wonen
Zelf kruidenboter maken

We kopen vaak kant-en-klare kruidenboter, lekker makkelijk. Maar wist je dat je zelf ook gemakkelijk kruidenboter kunt maken? We geven je het recept voor een overheerlijke kruidenboter die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Ja, echt! Lekker voor op stokbrood bij de barbecue of bij de borrel. 

Zelf kruidenboter maken

Dit heb je nodig

Voor één bakje kruidenboter
125 gr. ongezouten boter
Paar takjes verse peterselie
2 flinke teentjes knoflook
1 tl citroensap
Zeezout
Peper

Zo maak je het

Voordat je begint met het maken van de kruidenboter is het belangrijk dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat je die makkelijker in een kom los kunt prakken en kunt mengen met de andere ingrediënten. Daarnaast is het handig om ongezouten roomboter te gebruiken. Je kunt dan zelf beslissen of je nog wat zout toe wilt voegen of dat je dat gewoon weglaat.

Ok, ready? Pers de teentjes knoflook goed uit en hak de peterselie fijn. Meng dit alvast door de roomboter en voeg er de citroensap aan toe. Breng de kruidenboter daarna op smaak met nog wat zout en peper.
Tip: Je kunt de kruidenboter direct serveren, maar je kunt ‘m ook bewaren in de koelkast. Heb je te veel kruidenboter gemaakt en wil je het graag invriezen voor een volgende keer? Dat kan! Sluit de kom of het vershoud bakje dan goed af.

 

Eet smakelijk!

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee