Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf je zijden blouse wassen? Zó doe je dat gewoon thuis

Zelf je zijden blouse wassen? Zó doe je dat gewoon thuis

Zelf je zijden blouse wassen? Zó doe je dat gewoon thuis

Sommige favoriete kledingstukken durf je maar nauwelijks zelf te wassen. De kans is groot dat jij bepaalde dierbare of kostbare items dan ook altijd naar de stomerij brengt. Maar wist je dat je zijden blouses ook prima zelf kunt wassen? Met deze tips hoef je niet bang te zijn dat je ze verpest.

Natuurlijk kun je kledingstukken van zijde niet zomaar in de wasmachine gooien met de bonte was. Een goede voorbereiding is het halve werk, dat blijkt ook in het geval van het wassen van dergelijke items waar te zijn. Een handwas met vier stappen is de beste methode om zo lang mogelijk profijt te hebben van je mooie zijden blouses.

Stap 1: inspecteren

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoe vies de blouse is. Als er zichtbare vlekken op zitten, kun je deze het beste eerste behandelen met een speciaal daarvoor bestemd wasmiddel. Zitten er geen vlekken op maar ruikt de blouse bijvoorbeeld muf of naar rook? Dan kun je gelijk naar het wassen overgaan.

Stap 2: weken

De tweede stap is het weken van de blouse. Vul een bak of badkuip met koud water en voeg een dop van een wasmiddel toe dat bedoeld is voor fijne was. Schud het water voorzichtig om het wasmiddel te verdelen en dompel je kledingstuk rechtstreeks in het koude bad. Laat het hier ongeveer 30 minuten in weken.

Lees ook:

Beetje vies: blijkbaar moet je dit accessoire ook wassen

Stap 3: spoelen

Spoel nu het geweekte kledingstuk af met koud water, zodat zeepresten niet in de stof blijven zitten. Wring het kledingstuk echter niet uit, want dan kan de stof vervormen of beschadigen. Druk het kledingstuk daarom liever tussen je handen om het overtollige water eruit te persen.

Stap 4: drogen

Nu is het tijd om die mooie zijden blouse te drogen, zodat hij klaar is om weer gedragen te worden. Je komt misschien in de verleiding om het artikel in de droger te gooien, maar geduld is ook in dit geval een schone zaak. Laat de blouse bij voorkeur langzaam drogen aan de lucht. Leg het hiervoor in de juiste vorm op een droge handdoek, zodat het zo kreukvrij mogelijk op kan drogen. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: Pure Wow | Beeld: Getty Images