Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf hummus maken

Zelf hummus maken

Thuis & wonen
Zelf hummus maken

Hummus is een puree van kikkererwten. Je kunt het in iedere supermarkt kopen, maar ook eenvoudig zelf maken. En dat is natuurlijk veel lekkerder! Oh, én goedkoper en super makkelijk.  

Hummus maken

  • Sesamzaad (5 eetlepels)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Kikkererwten uit blik (200 gram)
  • Griekse yoghurt (1 eetlepel)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Citroensap (3 eetlepels)
  • Suiker (1 mespunt)
  • Cayennepeper (1 mespunt)
  • Paprikapoeder (1 mespunt)
  • Peterselie (2 eetlepels)

Aan de slag

Rooster het sesamzaad droog, dus zonder olie of boter te gebruiken, in een koekenpan. Als ze goudbruin kleuren, mag de pan weer van het vuur. Snijd twee teentjes knoflook doormidden. In de keukenmachine doe je de kikkererwten. Hier voeg je twee of drie eetlepels vocht uit het blik aan toe. Dan mag het goudbruin geworden sesamzaad erbij. Dan de teentjes knoflook. Een eetlepel Griekse yoghurt. En een eetlepel olijfolie. En… mixen maar! Mix tot het een gladde crème wordt. Tot slot nog drie eetlepels citroensap aan de crème toevoegen en opnieuw kort mixen. Nog een mespuntje suiker, cayennepeper, wat peper en een beetje zout om de hummus op smaak te brengen. Doe de hummus in een kommetje. Druppel er nog één eetlepel olijfolie overheen en één mespuntje paprikapoeder. Snijd wat peterselie fijn en strooi dit over de hummus. Tada! Zo maak je hummus.

 

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee