Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf hummus maken

Zelf hummus maken

Thuis & wonen
Zelf hummus maken

Hummus komt uit het Midden-Oosten en is de laatste jaren een stuk populairder geworden in Nederland. Het is een soort kikkererwtenpuree die je als dip of op brood kunt eten. De kikkererwtenpuree wordt op smaak gebracht met onder ander kruiden, olie en citroensap. Het is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Serveer de hummus op een rijstwafel, als dip met groenten of lekker op een (stok)broodje. 

Recept voor 1 bakje hummus
Tijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 400 gr kikkererwten
  • 1 tl tahin (sesam pasta, oa te koop bij de Jumbo)
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout/peper
  • 1-2 tenen knoflook, schoongemaakt
  • scheutje citroensap
  • klein scheutje olie

Zo maak je het:

Doe alle ingredienten in een maatbeker/keukenmachine. Maal het geheel helemaal fijn. Serveer de hummus als dip (met groenten zoals komkommer, cherrytomaatjes, wortel) of smeer de hummus lekker op brood.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee