Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zeebaars met rode quinoa en venkel-courgettesalade

Zeebaars met rode quinoa en venkel-courgettesalade

Thuis & wonen
Zeebaars met rode quinoa en venkel-courgettesalade

Vind je het leuk om een culinair gerecht te maken? Probeer dan eens deze zeebaars met rode quinoa! Rode quinoa valt minder snel uit elkaar en is iets knapperiger dan witte. Daarom past hij prima bij lichte, witte vis, zoals zeebaars.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 190 g rode quinoa
  • 4,5 dl water
  • ½ tl zout
  • 1 tl boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote venkelknol, gehakt, het loof achtergehouden als garnering
  • 2 courgettes, in reepjes geschild
  • blaadjes van 2 takjes verse oregano
  • 2 knoflooktenen
  • 2 zeebaarsfilets van elk 140 g, zonder vel
  • 2 el groentebouillon

Zo maak je het:

Doe de rode quinoa en het water in een middelgrote pan en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Verhit, terwijl de quinoa kookt, in een grote koekenpan de olijfolie op een matig vuur.

Voeg de venkel en de courgette toe en bak deze 5 minuten. Zet het vuur lager, doe de oregano, de knoflook en de andere helft van het zout erbij en bak dit 5 minuten mee. Leg de zeebaarsfilets in de pan en voeg de groentebouillon toe. Zet het vuur lager en pocheer de vis 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de pan 3 minuten staan om er zeker van te zijn dat de vis helemaal gaar is.

Haal de quinoa-pan van het vuur, haal de deksel van de pan, maak de quinoa los met een vork, roer de boter en de helft van het zout erdoor en zet apart.

Schep een bergje quinoa op een bord. Leg de zeebaars erop, samen met de venkel, de courgette en het vocht uit de pan. Garneer met het venkelloof en serveer direct.

 

Dit recept komt uit Supergranen & zaden, gezonde recepten om elke dag van superfoods te genieten van Amy Ruth Finegold, € 19,95, Uitgeverij Becht, Gottmer.nl

Shoppen is altijd een goed idee