Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zalmtaartje met rucola

Zalmtaartje met rucola

Thuis & wonen
Zalmtaartje met rucola

Sofie heeft weer een lekker en simpel kerstgerecht voor jullie, namelijk een zalmtartaartje met rucola. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht bij het kerstdiner. Je kunt de zalmtartaartjes prima een paar uurtjes van te voren bereiden. Daarnaast is dit ook nog eens een heel snel recept want binnen 15 minuten is dit voorgerecht al klaar!

zalmtaart1

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen (2 zalmtartaartjes)
Tijd: 15 min.

150 gram gerookte zalm, gesnipperd
2 eetlepels creme fraiche
1/4 ui
2 eetlepels mayo
klein scheutje citroensap
flink handje rucola
snufje zout/peper
klein scheutje olie

 

Zo maak je het:

Snipper het uitje en doe deze samen met de gerookte zalm, creme fraiche, mayo, citroensap en een snuf zou en peper in een bakje. Meng alles goed door elkaar en leg vervolgens een kookring op een bordje. Zelf had ik geen kookring in huis maar heb ik een hele kleine springvorm gebruikt waar ik de bodem uitgehaald heb. Schep de zalm in de ring en druk het geheel een beetje aan. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder kookring maken. Maak het geheel af met een handje rucola bovenop de zalm en een klein scheutje olie over het geheel. En smullen maar!

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Shoppen is altijd een goed idee