Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Thuis & wonen
Zalm in bladerdeeg

Een verbluffend kerstdiner tover je op tafel met dit recept voor zalm in bladerdeeg. Voeg er een een lekkere salade of aardappeltjes aan toe en je hebt een heerlijk gerecht voor de kerstdagen!

Dit heb je nodig:

  • 2 zalmfilets (vers of ontdooid)
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 tl roomkaas
  • 1 tl dille
  • zout/peper
  • 1 ei (geklutst)
  • 1 el paneermeel

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd 2 plakjes bladerdeeg in tweeën. Maak met 3 plakjes bladerdeeg (2 hele en 2 halve) een soort bodem. Leg de randjes op elkaar en druk het geheel aan met je vingers. Prik met een vorm gaatjes in het bladerdeeg en strooi hier een dun laagje paneermeel overheen. (zo krijg je geen zompige bodem)

Leg de 2 zalmfilets op het bladerdeeg en breng de zalm op smaak met zout, peper en dille. Smeer over de zalm de roomkaas. Vouw het bladerdeeg een beetje dicht en gebruik de rest van het bladerdeeg om de bovenkant af te dekken. Maak met een mes eventueel een paar inkepingen in het bladerdeeg. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met wat ei, zodat hij mooi bruin wordt in de oven.

Zet het zalmpakket voor circa 30 minuten in de oven.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee