Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yum! Zo maak jij zelf deze heerlijke Marokkaanse eieren!

Yum! Zo maak jij zelf deze heerlijke Marokkaanse eieren!

Thuis & wonen
Yum! Zo maak jij zelf deze heerlijke Marokkaanse eieren!

Dit recept voor Marokkaanse eieren is uitermate geschikt voor een zondagmiddag brunch of om je crush mee te imponeren, want de smaak van dit heerlijke eitje zal niemand snel vergeten! De Marokkaanse eieren zien er ontzettend feestelijk uit. En hoewel het er misschien ingewikkeld uitziet, is het eigenlijk een ‘eitje’ om te maken (maar niet verklappen hè?).

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 eieren
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 2 wortels in plakjes
  • 600 ml tomatenpassata
  • olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper
  • zout

Zo maak je deze Marokkaanse eitjes:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Stoof de ui, wortelen en paprika in wat olijfolie. Voeg het komijnpoeder en de passata toe. Laat 15 minuten op een zacht vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de tomatensaus over 4 schaaltjes.
  3. Breek de eieren elk in een apart kopje, maak met een lepel een kuiltje in de saus en laat daarin telkens 1 eitje glijden. Dek elk schaaltje af met aluminiumfolie en zet ze 8 minuten in de oven of tot de eieren gestold zijn.

Serveren met een beetje brood en smullen maar!

Recept: Libelle-lekker.be

Lees ook:

12 manieren om eieren te bereiden

HOTSPOTS: 3x brunch spots in Amsterdam

Brunchreceptje: tortilla met chorizo

 

Shoppen is altijd een goed idee