Als je denkt aan barbecueën, denk je waarschijnlijk aan een hoop vlees, vlees en nog eens vlees. Maar think again: het is het uitgelezen moment om te experimenten met gegrilde groenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geroosterde bloemkool van de barbecue? Oil & Vinegar vertelt je hoe je ‘m het lekkerst maakt.
Lees ook: Hét recept voor het warme weer: snel bananenijs met chocolade en nootjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 bloemkool
- 12 el Olio di Oliva Aglio
- ¼ bosje basilicum (ca. 8 takjes)
- ¼ bosje peterselie (ca. 8 takjes)
- 80 g oude kaas
- 4 el Vadouvan Bistro Sauce
sap van een halve citroen zout - 2 el Lemon & White Pepper Seasoning
Bereiding:
- Verwarm je barbecue voor tot 180 °C.
- Wrijf de bloemkool in met vier eetlepels Olio di Oliva Aglio en bestrooi met twee eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning. Leg de bloemkool op de BBQ en rooster ongeveer 40 minuten. Keer de bloemkool regelmatig tot alle zijden egaal bruin kleuren.
- Voor het maken van de groene kruidensaus meng je de basilicum, peterselie, citroensap, zout en acht eetlepels Olio di Oliva Aglio met de staafmixer tot het een gladde massa is.
- Snijd de bloemkool in stukken. Verdeel de Vadouvan Bistro Sauce en de groene- kruidensaus over de bloemkool en rasp er wat oude kaas over. Maal wat Lemon & White Pepper Seasoning bovenop om het helemaal af te maken.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.