Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YES! Ook deze Disneyklassiekers worden binnenkort in een nieuw jasje gestoken

YES! Ook deze Disneyklassiekers worden binnenkort in een nieuw jasje gestoken

YES! Ook deze Disneyklassiekers worden binnenkort in een nieuw jasje gestoken

Gisteren vertelden we jullie nog over de remake van ‘The Lion King’ en nu heeft Disney besloten om nóg meer animatiefilms tot leven te brengen. Sommige zullen een modernere versie zijn van het origineel, anderen focussen dan weer op één van de personages. Wij zetten ze even voor jullie op een rijtje!

Dumbo

De animatiefilm ‘Dumbo’ werd in 1941 op de wereld losgelaten en zou binnenkort in een nieuw jasje gestoken worden door regisseur Tim Burton. De film vertelt het verhaal van een kleine olifant die gepest wordt met zijn grote oren. In de remake zal Disney geen gebruik maken van echte olifanten, maar van computergestuurde afbeeldingen. Wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen, is nog niet bekend.

The Sword in the Stone

De Disneyfilm ‘The Sword in the Stone’ is bij ons beter bekend als ‘Merlijn De Toveraar’ en stamt af uit 1963. In de film volgden we de avonturen van een jonge koning Arthur en de lessen die hij kreeg van tovenaar Merlijn. De remake zou gemaakt worden door Bryan Cogman, de schrijver/producer van ‘Game Of Thrones’.

Genies

Hoewel dit nog geen bestaande Disneyfilm is, gaat Disney zich focussen op een van de personages uit ‘Aladdin’. De Geest krijgt namelijk zijn eigen spin-off film. Zo zou de nieuwe film Genies het verhaal vertellen over hoe de Geest in de lamp terecht kwam en dit zou eventueel zelfs kunnen leiden tot ook een remake van de originele ‘Aladdin’ uit 1992. De originele stem van de Geest werd ingesproken door acteur Robin Williams, die in 2014 overleden is.

Cruella

De originele Disneyfilm ‘101 Dalmatiërs’ uit 1961 kreeg al een levensechte remake in 1996 en een vervolg in 2001, maar nu zou Disney zich vooral gaan focussen op het personage Cruella Deville. De gemene Cruella probeerde doorheen de films steeds de puppies te ontvoeren vanwege hun zachte huid om er daarna bontjassen van te maken. De slechterik krijgt van Disney nu haar eigen film waarin we het verleden van Cruella te weten komen. Disney liet ook al weten dat niemand minder dan actrice Emma Stone in de huid van Cruella Deville zal kruipen.

Mulan

Disney zou in 2015 al een script hebben gekocht voor de remake van ‘Mulan’. In de film volgens we een jong meisje dat zich verkleed als man en zo de plaats van haar vader inneemt in de oorlog om China te redden. Verdere informatie is er nog niet.

Winnie the Pooh

Voor de fans van Winnie, Teigetje, Knorretje en Iejoor hebben wij goed nieuws, want Disney zou volop bezig zijn met een vernieuwde versie van de klassieker uit 1966. De film zou het verhaal vertellen van een volwassen Christopher Robin, bij ons bekend als Janneman Robinson, die zijn vrienden na lange tijd terug gaat bezoeken in het bos. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.

Tink

Het bekende elfje uit ‘Peter Pan’ krijgt haar eigen film genaamd ‘Tink’. In 2008 kwam er al een film uit over haar genaamd ‘Tinker Bell’, maar deze keer zou het gaan om een live-action film met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Ook de Disneyklassieker ‘Peter Pan’ uit 1953 werd al enkele keren vernieuwd maar binnenkort zou er opnieuw een modernere versie uitkomen met regisseur David Lowry.

Pinocchio

‘Pinocchio’ was Disney’s tweede animatiefilm en kwam uit in 1940. Nu zou er dus een live-action versie in de maak zijn, die volgens Disney lichtjes gebaseerd op het originele verhaal. Meer informatie is nog niet bekend, maar wij zijn alvast zeer enthousiast!

Snow White and the Seven Dwarfs

‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ was de allereerste animatiefilm van Disney en werd gereleased in 1937! En hoewel de film voor lange tijd dé populairste Disneyfilm was, zal het verhaal binnenkort in een nieuw jasje gestoken worden. In de film zullen we namelijk niet Sneeuwwitje, maar haar zus Rose Red volgen. Rose Red werd vermeld in de sprookjesboeken van Grimm en gaat in de film samen met de zeven dwergen op pad om Sneeuwwitje te redden nadat ze in een vergiftigde appel beet. Evan Daugherty, die ook de film ‘Snow White and the Huntsman’ schreef, zou bezig zijn met het project.

Lees ook:

Bron: UK BusinessInsider