Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yes! Lingo maakt een comeback en JP doet maar al te graag weer mee

Yes! Lingo maakt een comeback en JP doet maar al te graag weer mee

Yes! Lingo maakt een comeback en JP doet maar al te graag weer mee

In 2014 was de populaire show Lingo voor het laatst te zien op de televisie. Maar na jaren van afwezigheid, kunnen we dít najaar weer genieten van het populaire spelprogramma. En Jan Peter Pellemans, oftewel ‘JP’, zegt dat hij meteen ja zou zeggen als hij weer wordt gevraagd om te jureren in het programma. Wie het programma gaat presenteren is ook nog niet bekend. 

Terug

SBS6 maakte met een filmpje via Instagram bekend dat het spelprogramma weer op de televisie zal verschijnen. In de video zien we hoe, geheel in Lingo-stijl, het woord ‘terug’ wordt gevormd. Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa Network, zegt over de comeback: “Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als Lingo past heel goed in de vooravond van SBS6. Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een ‘look and feel’ die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt Lingo een frisse uitstraling.”

Verder hoeft er volgens hem weinig aan het format aangepast te worden. Er worden alleen kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan mee-puzzelen.

Lucille Werner

Lucille Werner liet via Instagram weten blij te zijn met de terugkomst van Lingo. Rechtstreeks aan Lingo gericht schrijft ze: “10 jaar lang hebben we heel veel plezier gehad. Gelachen, de meest gekke dingen gedaan, gevochten voor ons bestaan en altijd wisten we te overleven. Ik hoop dat je vast kunt houden aan je onverslijtbare magie. Dat je net als vroeger een waarde zal zijn voor mensen die de taal willen leren en boven alles dat je net als toen zorgt dat iedereen uit alle lagen van de samenleving welkom bij je is!”

JP

Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe versie van Lingo gaat presenteren. Wel liet Jan Peter Pellemans, bekend als Lingo’s ‘JP’, weten dat hij het leuk zou vinden om weer voice-over en jury bij het programma te zijn. In het AD zegt hij dat hij nog niet gevraagd is, “maar ik zou het zeker leuk vinden. Ik ben beschikbaar”, aldus JP.

De terugkeer wordt zeker een succes, denkt JP. “Spelenderwijs steek je er iets van op. Ik heb jarenlang Nederlandse les gegeven aan anderstaligen. Ik heb het altijd, nog ver voor ik betrokken was bij het programma, aangeraden te kijken. Koningin Máxima heeft ooit gezegd: taal verbindt ons allemaal. En daar gaat het bij Lingo om. Iedereen keek. Van hoog tot laag, van rijk tot arm, van wit tot zwart. Waar vind je dat?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Instagram | Beeld: ANP