Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Video: je kunt nu leren zwemmen als een zeemeermin!

Video: je kunt nu leren zwemmen als een zeemeermin!

Video: je kunt nu leren zwemmen als een zeemeermin!

Ben jij opgegroeid met het kijken van alle Disney klassiekers, en ben je altijd groot fan geweest van Ariël? Dan heb je vast weleens gedroomd dat je net als haar door het water zou kunnen glijden, met een prachtige vin in alle kleuren van de regenboog. Maar wie had gedacht dat die droom jaren later uit zou kunnen komen?

Zeemeerminzwemmen
Ja, je leest het goed. Je kunt namelijk leren zwemmen als een ware zeemeermin en de Ariël in jou omhoog laten komen. Hoe? Door een cursus zeemeerminzwemmen bij zwembad Dijnselburg in Zeist te volgen. De cursus wordt gegeven door de 28-jarige Marijke Pie. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan alle aspecten van het zwemmen als een zeemeermin, van rekken en strekken tot dé perfect zwembeweging. En nee, dit is geen grap!

Entertainers
In Amerika is het zeemeerminzwemmen al langere tijd een sport, en de cursussen worden steeds populairder. Marijke denkt dat dit komt omdat Amerikanen simpelweg meer van show houden dan Nederlanders en er daar dus minder vreemd op wordt gekeken van een cursus als deze. “Daar is het bijvoorbeeld normaal om entertainers zoals zeemeerminnen in te huren op feesten,” zegt de zwemdocente.

Veel interesse
Maar omdat Marijke denkt dat de hype nu langzaam zal overwaaien naar Nederland en het ook zeer populair in ons landje zal gaan worden, start ze nu met het geven van de cursus. De lessen waren al voor kinderen, maar nu mogen ook volwassenen zich opgeven. Het klinkt ons allemaal nog ietwat vreemd in de oren, maar als we Marijke mogen geloven zijn er heel veel mensen geïnteresseerd in deze cursus.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe een lesje zeemeerminzwemmen eruit ziet!

Bron: Glamour, NOS, YouTube

Lees ook: