Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yes! Google lanceerde zonet een gepersonaliseerde reisgids

Yes! Google lanceerde zonet een gepersonaliseerde reisgids

Yes! Google lanceerde zonet een gepersonaliseerde reisgids

Google heeft zopas een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd die je in de toekomst zal helpen om je vakanties en uitjes beter te plannen. De app genaamd Google Trips is een persoonlijke reisgids die je helpt bij het bijhouden van reserveringen, bezienswaardigheden, toeristische attracties, restaurants en veel meer. En je hebt er helemaal geen internet voor nodig. Yes!

We wisten al dat Google werkte aan zijn eigen reisgids door een lek eerder dit jaar, maar de applicatie is sinds kort ook eindelijk gratis te downloaden. Op het beginscherm krijg je onmiddellijk de vraag waar je heen wil. Zodra je een bestemming hebt gekozen, kun je beginnen met het plannen van je reis. Elke bestemming krijgt zijn eigen tabblad in de app, zo kun je dus ook meerdere reizen tegelijkertijd plannen. In elk tabblad vind je een verscheidenheid aan kleurrijke kaarten die symbool staan voor verschillende onderdelen zoals ‘Opgeslagen plaatsen’, ‘Eten en drinken’, ‘Reserveringen’, ‘Wat te doen’ en nog veel meer. Je kunt dan telkens gevonden informatie opslaan bij het juiste onderdeel.

Maar de applicatie kan ook zelf suggesties doen. Zo zegt Google dat Google Trips je de meest populaire daguitstappen en routeplanningen kan tonen in ongeveer tweehonderd steden. Deze zijn gebaseerd op eerdere bezoeken van andere reizigers, die Google daarna heeft gebundeld en die de populairste bezienswaardigheden en attracties bevatten.

screen-shot-2016-09-19-at-10-14-00-am

Wat ook énorm interessant is, is dat bovenstaande informatie gecombineerd wordt met persoonlijke informatie uit Google Maps. Zo kun je een plaats aanduiden die je wil bezoeken en de app zal je andere populaire plaatsen voorstellen die dicht in de buurt liggen. Je kunt ook aangeven hoeveel tijd je in dat gebied wil doorbrengen, zodat Google Trips de beste voorstellen kan doen zonder dat je er mijlenver voor hoeft te pendelen. Zo kun je een heleboel tijd uitsparen.

Maar wat Google Trips echt de moeite waard maakt, is de functie die automatisch alle belangrijke informatie uit je Gmail kan halen. Zo zullen je reserveringen automatisch in de app verschijnen en kan Google zelfs een dagplanning maken op basis van de plekken waar je moet zijn.

screen-shot-2016-09-19-at-10-13-52-am

Is het toch nog niet allemaal duidelijk? Bekijk dan zeker het onderstaande filmpje voor meer informatie.

 Lees ook:

Beelden: Google