Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Donutje doen?

Donutje doen?

Donutje doen?

Amsterdam barst van de culinaire hotspot, waar je urenlang kunt ontbijten, lunchen, brunchen, dineren of gewoon lekker koffiedrinken. Maar nu is er een nieuw stekkie geopend in onze hoofdstad. Ja ja, een paradijs waar ál je donut-dromen uitkomen. Een ‘koffietje doen’ wordt ‘donutje doen’.  

Donuts en koffie
De nieuwe aanwinst heet Harewood Bakery Amsterdam, en is een lief, klein, schattig winkeltje gevuld met heerlijke homemade donuts én koffie. Het zit verstopt in de drukke wijk de Pijp, waar het wemelt van de cafeetjes en winkels. Toch nam de eigenaresse Kim Hasebos het risico om haar donutbakkerij juist daar te openen.

Passieproject
Kim had een succesvolle kantoorbaan, maar besloot haar leven om te gooien en haar passie voor bakken en koken te volgen. Ze deed een cursus patisserie in Groot-Brittannië en opende niet lang daarna haar eigen donutwinkel. De reden? Ze ontdekte dat Amsterdam – en eigenlijk heel Nederland – geen enkel restaurant heeft dat gericht is op donuts. En dat terwijl deze zoete lekkernij juist enorm hot is.

Peanutbutter donut
De kleine donutzaak is gevestigd aan de Albert Cuyp en is geopend van woensdag tot en met zondag. Op deze dagen kun je er terecht voor donuts in alle vormen, kleuren, maten en smaken. Zo lazen wij al iets over een peanutbutter donut, en een donut met crème brûlée en chili mango… Snel proeven, dus!

Op Instagram is Harewood Bakery Amsterdam ook te volgen, en een blik op hun pagina doet het water ons al in de mond lopen. Kijk zelf maar!

 

https://www.instagram.com/p/BFI4OHfxavq/?taken-by=harewood_bakery

Bron: Your Little Black Book, Instagram.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee