Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yes! Restaurant Loetje komt naar Rotterdam

Yes! Restaurant Loetje komt naar Rotterdam

Yes! Restaurant Loetje komt naar Rotterdam

De legendarische biefstukken van het Amsterdamse familiebedrijf Loetje zijn binnenkort ook in Rotterdam te krijgen. Het wordt inmiddels het dertiende restaurant voor Loetje.

Dat Rotterdam the place to be is, mag geen geheim heten. De havenstad stond in 2015 nog in Lonely Planet’s top 5 van de beste steden ter wereld en zelfs Amsterdamse stadskrant Parool schrijft dat “ook de Amsterdammer naar Rotterdam wil“. Voor z’n biefstuk hoeft ‘ie het in 2017 dus in ieder geval niet meer te laten.

We beginnen 2017 met geweldig nieuws: Loetje komt naar Rotterdam! Verwachte opening is begin april.

A photo posted by Loetje (@loetje_restaurant) on

De Rotterdamse Loetje-vestiging komt op Rotterdam Zuid, onder woontoren Montevideo en om de hoek bij Hotel New York. Loetje neemt hiermee de oude locatie van het Rotterdamse restaurant Ketelbinkie over, dat binnenkort een doorstart maakt op een andere locatie. Biefstukliefhebbers hoeven niet lang meer te wachten op hun stukje vlees, al in april van dit jaar opent de Rotterdamse Loetje zijn deuren.

Ossenhaas

Biefstukkenrestaurant Loetje begon oorspronkelijk als een Amsterdams biljartcafé met een paar simpele, maar goeie gerechten. Denk aan een klassieke uitsmijter, een broodje bal en als als avondmaaltijd een stevige biefstuk. Veertig jaar later geldt vooral die ossenhaasbiefstuk als een waar begrip in Amsterdam en omstreken. De Rotterdamse vestiging wordt overigens de eerste in de provincie Zuid-Holland. Andere restaurants zijn vooral in en rond de hoofdstad te vinden.

 

Lees ook:

Bron: Algemeen Dagblad, NOS, Loetje