Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YES! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen voor 2017

YES! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen voor 2017

YES! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen voor 2017

Ben jij al volop aan het wegdromen over je volgende vakantie? Dan kan je beter eerst eens door onderstaande lijst scrollen. Lonely Planet heeft namelijk zonet de 10 beste landen om volgend jaar naar toe te reizen op een rijtje gezet. Doe dus alvast een beetje inspiratie op!

10. Ethiopië

Met een eigen kalender van 13 maanden zonneschijn, is Ethiopië een van de topbestemmingen voor 2017. Of je nu door de bergen wil trekken om wilde dieren te ontdekken die je nergens anders ter wereld zal vinden, of met een bootje oude kloosters die zich naast de rivier verschuild houden wil bezoeken, je zal sowieso overweldigd worden door de schoonheid van het landschap.

9. Myanmar

Nu dat de eerste burgerregering is verkozen in Myanmar, eerder bekend als Birma, zijn alle pijlen op de toekomst gericht. Niemand beweert dat alle problemen van de baan zijn, maar het gaat alvast de goede richting uit en het land is klaar om een toestroom van toeristen te ontvangen. Een bezoekje aan het land brengt bepaalde uitdagingen met zich mee, maar de beloning die je in de plaats krijgt is onbeschrijfelijk. Je wordt teruggekatapulteerd naar een tijd waarin het leven zich beweegt op het tijdloze ritme van monnikengezang en kloosterbellen.

8. Oman

Oman is al een tijdje een van de meest populaire bestemmingen op het Arabische shiereiland, maar met de opkomende rechtstreekse vluchten en dure hotels is het the place to be in 2017. Het land staat bekend om zijn luxe accomodaties en daar zou in 2017 zelfs een futuristisch pretpark voor gezinnen bijkomen.

The seaside at dusk in #muscat #oman

Een video die is geplaatst door Spencer Abbot (@spencer_abbot) op

7. Mongolië

In 2017 zal Mongolië er een gloednieuwe luchthaven bij krijgen in het midden van de hoofdstad Ulaanbaatar als een symbool voor de snelle modernisering van het land. Volgend jaar zal ook de bouw van het Shangri-La complex worden afgerond, een hotel met 290 kamer, een IMAX-bioscoop en een Hard Rock Café. Wie liever de natuur intrekt, moet zeker Lake Khövsgöl eens een bezoekje brengen. De rivier wordt ook wel de Blauwe Parel van Azië genoemd.

In the steppe, Mongolia

Een foto die is geplaatst door Damien (@glokduk) op

6. Bermuda

Het Britse grondgebied van Bermuda wordt vaak verward met een Caribisch eiland, maar het ligt ongeveer 1050 kilometer van de kust van North Carolina in de VS. Sommigen beschrijven Bermuda als een mix tussen Groot-Brittanië en een eiland, en dat maakt het de perfecte bestemming voor je volgende trip. In juni 2017 organiseert Bermuda de America’s Cup, een historische zeilrace die volgens vele bezoekers de moeite waard is.

5. Nepal

De aardbeving in 2015 zorgde voor een nationale verwoesting, maar zelfs natuurrampen krijgen het land niet klein. Wat het meeste opvalt vanuit een reizigers perspectief is niet wat er allemaal verwoest is, maar net datgene wat het wel nog overleefd heeft. Terwijl sommige gebouwen volledig ten gronde zijn gebracht, is er bij andere slechts een schrammetje te zien. De populaire wandelpaden van Nepal hebben het bijvoorbeeld wel overleefd. Als je dus een tripje naar het land plant, krijg je niet alleen prachtige landschappen te zien, je helpt de lokale bevolking ook bij de heropbouw van hun natie.

4. Dominica

Dominicaniet te verwarren met de Dominicaanse Republiek, is een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische Zee die tot nu toe onaangetast is. Het is een van de enige plaatsen in het Caribische gebied dat niet volledig omgetoverd is tot een toeristische plek. De enige wolkenkrabbers die je hier zal zien, zijn kokospalmbomen. En hoewel de stranden er niet zo wit uitzien als die van de andere eilanden, is het er heerlijk vertoeven. Wie dus graag een bezoekje wil brengen aan Dominica, doet dat best volgend jaar want in 2018 starten ze met de bouw van een toerismepark.

#Dominica #solotravel #toucaribay

Een foto die is geplaatst door Donna Kirka Wilson (@happy_outdoors) op

3. Finland

Finland viert volgend jaar zijn honderdjarig bestaan en is dus dé perfecte bestemming voor iedereen die houdt van culinaire ervaringen, sauna avonden en vintage-reisposter-tentoonstellingen. Er is zelfs een nieuw nationaal park aangelegd, dat met zijn 11.000 hectaren grond zeker de moeite waard is om te bezoeken. Finland organiseert volgend jaar ook ‘the World Figure Skating Championships’ en ‘the Nordic World Ski Championships’. Er is dus nooit een beter moment geweest om de unieke landschappen en de cultuur van het land te gaan ontdekken.

2. Colombia

Tientallen jaren van burgeroorlog en geweldsmisdrijven zorgden ervoor dat de Colombiaanse paspoort-stempels enkel voor hardcore reizigers waren. Vandaag lijken de verloren jaren volledig vergeten en is Colombia terug een hippe vakantiebestemming. Het land heeft geen wereldwonderen, maar de mix van de levendige cultuur, de prachtige natuur en de gastvrijheid maken het the place to be in 2017. Het land zou volgend jaar zelfs een bezoekje krijgen van paus Franciscus.

Filandia – Colombia 🇨🇴 #travel #colombia #nature

Een foto die is geplaatst door Jean-Matthieu Bastille (@jijibastille) op

1. Canada

Canada viert volgend jaar zijn 150-jarig bestaan en daarmee gaat het land groot uitpakken. Het langgerekte verjaardagsfeest belooft zeer vrijgevig te zijn naar internationale bezoekers en maakt het dus de beste vakantiebestemming voor 2017. Het tweede grootste land ter wereld staat bekend om zijn perfecte mix van natuur, cultuur en fantastische steden. Naar aanleiding van hun 150-jarig bestaan zullen maar liefst 25 natuurparken in het land gratis zijn in 2017. Waar wachten we nog op?

Lees ook: