Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yay: Wijnkoningin is een bestaande job

Yay: Wijnkoningin is een bestaande job

Yay: Wijnkoningin is een bestaande job

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging om je leven meer vuur in te blazen, vrees dan niet langer, want misschien word jij wel de nieuwe Duitse ‘Wijnkoningin’. Je mag ons later bedanken.

Inwoners van de Duitse stad Kesten, en dat zijn er slechts 350, selecteren elk jaar een nieuwe ‘Wijnkoningin’ die het uithangbord wordt van de stad. Naast stadsambassadeur zijn, is het ook de taak van de gekozene om de lokale wijnen in de streek te proeven. Met andere woorden, ‘Wijnkoningin’ worden is het enige dat beter is dan het verwezenlijken van je kinderdroom om Disney prinses te worden. Maar er zit een rare twist aan dit sprookje, namelijk NIEMAND WILDE DIT JAAR WIJNKONINGIN WORDEN! Hoe dit mogelijk is, zullen wij waarschijnlijk nooit begrijpen.

Gelukkig zijn er ook mannen die graag de titel van ‘Wijnkoningin’ willen dragen. Sven Finke, een 24-jarige rechtenstudent blijkt een grotere appreciatie te hebben voor wijn dan de vrouwen in zijn dorpje. Finke zegt dat hij zich eerst had ingeschreven voor de grap, maar zoals we allemaal wel weten, wijn is geen grap. Finke kreeg de job en voert deze uit met de grootste waardigheid.

Hoewel de functie van ‘Wijnkoningin’ nieuw is voor ons, blijkt deze in Duitsland niet zo zeldzaam. Elk jaar strijden 13 ‘Wijnkoninginnen’ uit verschillende regio’s voor de hoofdprijs, namelijk ‘Wijnkoningin van Duitsland’. De jaarlijkse competitie startte in 1931 en legt deelnemers het vuur aan de schenen met een vragenronde over wijn en een opdracht waarin ze een verwarde toerist een rondleiding door een wijnmakerij moeten geven. Het lijkt alvast een fluitje van een cent voor echte wijnkenners. Waar kunnen wij ons inschrijven?

Lees ook: