Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yay: Nederland behoort tot de 11 meest educatieve landen ter wereld!

Yay: Nederland behoort tot de 11 meest educatieve landen ter wereld!

Yay: Nederland behoort tot de 11 meest educatieve landen ter wereld!

Veel landen hebben een ander onderwijssysteem en het schoolniveau van de bevolking is ook niet overal hetzelfde.  Het ‘World Economic Forum’ heeft een lijst gemaakt met de meest educatieve landen ter wereld.  Ook Nederland staat in deze top 10.

Elk land heeft een score gekregen van 1 tot 7 (1 = laagste educatieve standaard, 7 = hoogste educatieve standaard) die is gebaseerd op factoren zoals hoeveel procent van de bevolking gestudeerd heeft aan een universiteit of hogeschool. De score is ook gebaseerd op de antwoorden van bedrijfsleiders op 5 vragen, waaronder ‘Hoe goed speelt het onderwijssysteem in uw land in op de behoeften van de huidige economie?’ en ‘In welke mate investeren bedrijven in opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers?’. Wij zetten alvast de top 11 op een rijtje, inclusief hun score.

 1. Singapore (6.3)
 2. Finland (6.2)
 3. Nederland (6.1)
 4. Zwitserland (6.0)
 5. België (6.0)
 6. Denemarken (5.9)
 7. Noorwegen (5.9)
 8. Verenigde Staten (5.9)
 9. Australië (5.9)
 10. Nieuw-Zeeland (5.9)
 11. IJsland (5.9)

Met een derde plaats scoort Nederland dus helemaal niet slecht, zelfs beter dan onze zuiderburen. Eenderde van de Nederlandse 25- tot 64-jarigen hebben een universitaire opleiding genoten, wat aanzienlijk hoger is dan het gemiddelde 24%.

Lees ook:

Bron: Business Insider