Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Poezig nieuws: katten verbeteren je levenskwaliteit!

Poezig nieuws: katten verbeteren je levenskwaliteit!

Poezig nieuws: katten verbeteren je levenskwaliteit!

Heb je altijd al een kat in huis willen hebben, maar ‘mag’ het niet van je partner? Dan is dit dé perfecte reden om hem te overtuigen. Katten blijken namelijk de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Lees ook: Niet zo kittig: dit is waarom je kat aan meubels krabt

Nu.nl sprak daarvoor met Marie-José, een hoogleraar in Antrozoölogie (dit bestudeert de interactie tussen mens en dier). En wat blijkt? Katten vervullen een aantal belangrijke basisbehoeften. ‘Het is een maatje, iemand die je kan vertrouwen, je hebt aanspraak, je voelt je veiliger omdat er een ander vertrouwd levend wezen in je huis is, je hebt iets om voor te zorgen en het geeft je een doel in het leven.’ Een kat in de buurt heeft zelfs als gevolg dat mensen in verzorgingstehuizen minder zorg en minder medicatie nodig hebben. Wow!

Opvoeding
Mocht dat nog niet genoeg redenen om deze pluizenbol in huis te halen, dan is er ook nog het volgende. Katten zijn namelijk goed voor de opvoeding van je kind. ‘Kinderen leren door de zorg voor katten verantwoording dragen en het helpt hen bij het ontwikkelen van empathisch vermogen. Ze moeten echt rekening leren houden met hun huisdier.’ Ben je meer een hondenmens? Niet getreurd, ook onze viervoeters vervullen dezelfde levensbehoeften bij mensen. Is dat even goed nieuws!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Beaumonde | Beeld: Shutterstock