Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YAY! Er zijn weer 51 nieuwe emoji’s bij je volgende update

YAY! Er zijn weer 51 nieuwe emoji’s bij je volgende update

YAY! Er zijn weer 51 nieuwe emoji’s bij je volgende update

Vorige maand kwam Apple nog met een nieuwe lading emoji’s die na een upgrade veel realistischer leken. Ook het girlpower-gehalte was vrij hoog met vrouwen die aan het sporten waren of er op uit trokken als Sherlock Holmes. En binnenkort krijg je er dus 51 nieuwe emoji’s bij en sommige zijn – om het zacht uit te drukken – een beetje vreemd. 

Bij je volgende update zou je namelijk naakte mannetjes naar elkaar kunnen versturen. Een slechte grap? Nope, Finland wil zichzelf namelijk op de kaart zetten als het land met naakte mensen in een sauna. Hiervoor ontwierpen ze 3 emoji’s: een naakte man in de sauna, een naakte vrouw in de sauna en een paar dikke wollen sokken.

Voordat emoji’s op onze smartphones verschijnen, moeten ze eerst goedgekeurd worden door een speciale organisatie. Afgelopen donderdag kwam het Unicode Consortium samen en keurde ze maar liefst 51 emoji’s goed. Een groot aantal, maar niets vergeleken met de 150 aanvragen die het voorbije jaar binnenkwamen. Naast de naakte saunabezoekers hebben nog meer opmerkelijke exemplaren de selectie gehaald. Zo kunnen we vanaf 2017 ook een vrouw die borstvoeding geeft, een vampier, genderneutrale emoji’s en een vrouw met hoofddoek naar elkaar versturen. Dit laatste exemplaar werd aangevraagd door een 15-jarig meisje uit Duitsland, Rayouf Alhumedhi, die een app-groep wilde aanmaken met haar vriendinnen.

Lees ook: