Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YAY: Disney brengt het verhaal van ‘Oliver Twist’ tot leven

YAY: Disney brengt het verhaal van ‘Oliver Twist’ tot leven

YAY: Disney brengt het verhaal van ‘Oliver Twist’ tot leven

Nog meer goed nieuws voor Disney-fans (uhh, iedereen dus) want er wordt opnieuw een populaire Disneyfilm in een modern jasje gestoken. Het bekende verhaal van Charles Dickens over het arme weesjongetje Oliver Twist krijgt binnenkort zijn eigen verfilmde versie. Woehoe!

De nieuwe productie van ‘Oliver Twist‘ zal er heel anders uitzien dan de originele film. Dit komt omdat Disney de krachten bundelt met rapper Ice Cube en regisseur Thomas Kail, bekend van de populaire musical Hamilton. Ice Cube zal in de film de rol van een van de gangsters op zich nemen en brengt hierdoor dus een beetje hiphop in de moderne versie. Wie de rol van Oliver op zich zal nemen is nog niet bekend.

Oliver Twist vertelt het verhaal van een jongetje dat na de dood van zijn moeder in verschillende weeshuizen terecht komt. Na enige problemen belandt hij in zen eentje in de straten van Londen. Daar leert hij al snel Fagin kennen, een oudere man die een bende van jeugdige zakkenrollers leidt. Oliver probeert nog te ontsnappen, maar hij wordt al snel meegezogen in een spiraal van diefstal, moord en ellende.

Oliver Twist werd in 1988 door Disney getransformeerd in een animatiefilm genaamd ‘Oliver & Company‘. Hierin is het populaire hoofdpersonage Oliver een kat en de criminele bende bestaat uit honden. In de Nederlandse versie is voornamelijk het liedje ‘Ik hou van herrie‘ ons bijgebleven. Kun jij het nog helemaal meezingen?

Bron: The Hollywood Reporter

Lees ook: