Je bent hier: Home > Thuis > Oh nee: Xenos moet plaatsmaken voor déze nieuwe winkel

Oh nee: Xenos moet plaatsmaken voor déze nieuwe winkel

Thuis
Oh nee: Xenos moet plaatsmaken voor déze nieuwe winkel

Xenos was dé winkel waar je heen ging voor woonaccessoires. Maar dat is binnenkort verleden tijd. De naam Xenos is namelijk straks een stuk minder vaak in het winkellandschap te zien.

Lees ook: Iedereen wordt enthousiast van déze paasdecoratie van de Action

Op korte termijn wordt bijna twee derde van de filialen omgebouwd tot de formule van interieurwinkelketen Casa, zo werd dinsdag bekend.

Blokker

Casa heeft momenteel 500 winkels in acht Europese landen en is momenteel nog niet in Nederland actief. De keten is eigendom van de familie Blokker en krijgt er in Nederland circa 110 filialen en 1900 medewerkers bij. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen. Het ombouwproces moet voor de zomer van volgend jaar zijn afgerond. In mei vorig jaar kondigde Blokker Holding aan Xenos te willen verkopen, evenals de andere winkelbedrijven van het concern behalve de Blokker-winkels.

Zomer 2019

De familie Blokker neemt zelf het roer over bij de resterende zestig Xenos-winkels, die in ieder geval voorlopig de merknaam blijven voeren. In totaal blijven daar 850 medewerkers werken. De activiteiten van het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk worden afgebouwd en naar verwachting voor de zomer van 2019 stopgezet.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: ANP | Beeld: Lex van Lieshout (ANP)

Shop de leukste jurkjes: