Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 7 etenswaren hebben geen vervaldatum

Deze 7 etenswaren hebben geen vervaldatum

Thuis & wonen
Deze 7 etenswaren hebben geen vervaldatum

Iedereen gooit wel eens eten weg waar niets mis mee is. Of het nu gaat over een restje lasagne van eergisteren of om een ‘verstopte’ ui achter in de kast waar inmiddels meerdere groene takken uitgroeien. Zonde, want vaak kan je met deze voedselmiddelen nog gemakkelijk iets in elkaar flansen – zelfs als je geen keukenprinses bent.

De houdbaarheidsdatum van producten is vaak niet meer dan een richtlijn en bij twijfel is het handig om te onthouden dat onderstaande producten in ieder geval nóóit over de datum gaan.

Rijst

De enige uitzondering is bruine rijst. In bruine rijst zit namelijk een hogere hoeveelheid olie in, waardoor het eerder kan bederven.

Honing

Een potje honing kan soms kristalliseren of van kleur veranderen, maar dat maakt niks uit – je kunt het nog steeds eten. Als je wil dat de honing weer vloeibaar wordt, zet het potje dan in warm water (of op een warme plek) en roer tot de kristallen verdwijnen

Zout

Maizena

Typisch iets dat je steeds opnieuw koopt als je besluit te gaan bakken. Toch is het absoluut niet nodig je voorraadje steeds te verversen, maizena raakt niet over de datum.

Suiker

Oploskoffie

Als je oploskoffie in de vriezer bewaart, kan je het voor altijd bewaren. Handig als je eens een keertje zonder je dagelijkse cafeïne-shot zit.

Witte wijn azijn

 

Lees ook:

Bron: Huffington Post, Voedingscentrum/Afbeeldingen via Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee