Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow! Zo ziet de baby van het iconische Nirvana-album er nu uit

Wow! Zo ziet de baby van het iconische Nirvana-album er nu uit

Wow! Zo ziet de baby van het iconische Nirvana-album er nu uit

Het is ondertussen alweer 25 jaar geleden dat het album Nevermind van Nirvana  in de winkel kwam. Bij wie de naam geen belletje doet rinkelen, zal de albumcover dat zéker wel doen. Zo werd het beeld van een baby die achter een dollarbiljet aanzwom onmiddellijk gebombardeerd tot een van de meest iconische hoezen aller tijde. En 25 jaar later is die baby uitgegroeid tot een knappe jongeman.

Het album dat uitkwam op 24 september 1991 bevatte een van Nirvana’s grootste hits Smells Like Teen Spirit en staat bekend om zijn iconische albumcover. Baby van dienst was Spencer Elden, die op het moment van de fotoshoot slechts 4 maanden oud was. ‘Dit jubileum betekent best veel voor me. Maar het blijft vreemd dat ik die vijf minuten die het duurde om deze gedenkwaardige foto te nemen, nooit bewust heb meegemaakt,’ vertelde de 25-jarige Spencer aan New York Post. Maar dat het beeld toch een grote indruk heeft achtergelaten is te zien aan Spencers nieuwste tattoo: de naam van het album is in grote letters op zijn borst getatoeëerd.

Voor het 25-jarige jubileum vond Spencer het niet meer dan gepast om een remake van de foto te maken. En hoewel hij het helemaal naakt wou doen, vond de fotograaf in kwestie het beter om een zwemshort aan te houden. ‘Ik krijg na 25 jaar nog steeds de vraag of ‘het’ daar beneden nog even groot is als op de cover,’ lacht Elden. ‘Meestal zeg ik dat het veranderd is en vraag ik of ze het even willen zien.’

#nevermind #nirvana baby #spencerelden recreates iconic album cover 25 yrs later

Een foto die is geplaatst door Remco (@remco_v_eldik) op

Lees ook: