Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow! Deze student krijgt op slimme manier extra studiepunten

Wow! Deze student krijgt op slimme manier extra studiepunten

Wow! Deze student krijgt op slimme manier extra studiepunten

Elke sappelende student kent het belang van een extra studiepunt of nét die paar decimalen hoger achter komma. Het kan het verschil maken tussen voldoende of onvoldoende, overgaan of blijven zitten, afstuderen of nog meer vertraging.. Dus onderhandelen en slijmen we tot we er bij neer vallen – met wisselend succes.

Hoe anders verging het de Amerikaanse Deondre Wallace. De slimme student versierde voor zichzelf (en de rest!) van de klas 20 extra studiepunten met behulp van een Black Eyed Peas-tekst.

Extra punten?

Het Amerikaanse studiepuntensysteem is net iets anders dan het Europese model. In de Verenigde Staten krijgen studenten punten voor het halen van examens, het bijwonen van lessen of praticums en kunnen ze op verschillende manieren extra punten behalen. Docenten geven bijvoorbeeld klassikaal niet-verplichte opdrachten die studenten die wat achter lopen mogen maken om hun gemiddelde wat op te krikken. Studenten kunnen de docent overigens ook gewoon vragen om extra punten, mits ze een goede reden hebben.

Dat besloot Deondre dit jaar eens uit te proberen, ondanks het feit dat zijn docente – Dr. Moore – nadrukkelijk had gezegd dat ze “geen extra studiepunten zou uitdelen, dus dat studenten ook niet hoefden komen vragen.”

Om zijn hoge gemiddelde te behouden, moest Deondre voor het aankomende examen ten minste 97 procent halen – en dat zag ‘ie nu niet direct gebeuren. Dus probeerde hij het met onderstaand charmeoffensief. En met succes dus – niet alleen Deondre, maar de hele klas kreeg 20 extra studiepunten.

Extra studiepunten

copyright: Twitter @deondrewallace

 

Extra studiepunten

copyright: Twitter @deondrewallace

 

Extra studiepunten

copyright: Twitter @deondrewallace

 

Lees ook:

Bron: Metro.co.uk