Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW: Sinterklaas brengt deze avond parelmoerwolken met zich mee

WOW: Sinterklaas brengt deze avond parelmoerwolken met zich mee

WOW: Sinterklaas brengt deze avond parelmoerwolken met zich mee

Het wordt dit jaar een speciale pakjesavond, want de Sint brengt een wel heel uniek cadeautje met zich mee. Geen smartphones of dure hebbedingetjes, maar een natuurverschijnsel dat helemaal gratis is, namelijk parelmoerwolken.

Als je nog nooit van het fenomeen gehoord hebt, is dat heel normaal want parelmoerwolken komen slechts heel zelden voor. De zeldzame wolken hebben hun naam te danken aan hun prachtige kleuren en waren nog maar enkele keren in ons landje te bezichtigen. De reden hiervoor is dat het natuurverschijnsel extreme koude nodig heeft. Zo ontstaan de parelmoerwolken enkel op meer dan vijftien kilometer hoogte als de temperatuur tussen de -76°C en – 80°C ligt.

En hoewel het voor ons vandaag niet zo koud lijkt, is het hoog boven in de lucht wel degelijk die temperatuur. De kans is dus groot dat we vandaag een gekleurde hemel te zien krijgen. Wanneer? Rond 17:00, omdat de zon dan wel al onder is, maar de lucht nog steeds verlicht is. Een extra cadeautje van Sinterklaas misschien?

Lees ook: