Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow! Onderzoek wijst uit dat je het eerste woordje van je kind kan voorspellen

Wow! Onderzoek wijst uit dat je het eerste woordje van je kind kan voorspellen

Wow! Onderzoek wijst uit dat je het eerste woordje van je kind kan voorspellen

Mam-ma, mammm-a, ma-ma”– laten we eerlijk zijn: natuurlijk wil je graag dat het eerste woordje van je kind ‘mamma’ wordt. Maar echt beïnvloeden kan je dat helaas niet. Of toch wel?

Volgens een nieuwe studie uitgevoerd door de Universiteit van Indiana zijn de eerste woorden van een kindje afhankelijk is van twee factoren: visuele en verbale. Met andere woorden, wat horen kinderen en wat zien ze? Volgens de onderzoekers begint het vormen van woorden met in visuele geheugen. Dat zit zo: als een baby steeds opnieuw hetzelfde object te zien krijgt, een bal bijvoorbeeld, zullen ze dat object eerder herkennen en er vervolgens eerder een woord aan verbinden.

jimmy fallon fathers day your babys first word will be dada

Vaak in beeld

De onderzoekers plaatsten camera’s in de hoofden van de baby’s om te kunnen waarnemen wat de kleintjes nu precies zien. Dat bleek minder veel dan van te voren was ingeschat, het blikveld van een baby is bijzonder klein. Uit het onderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat  het speeltje dat het meest door een baby werd gezien, ook het eerst werd herkend. En vervolgens relatief snel een (bijpassend) woordje kreeg.

Ga dus nog maar eens boven dat wiegje hangen 🙂

 

 

 

Lees ook: