Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW: Is dit meisje de real-life Mowgli?

WOW: Is dit meisje de real-life Mowgli?

WOW: Is dit meisje de real-life Mowgli?

Na het bekijken van de film ‘The Jungle Book’ hebben wij altijd spijt dat wij niet zijn opgevoed door een grote, lieve beer die de hele dag liedjes met ons zou zingen. Al snel beseffen we dan weer dat het slechts een film is en dat zoiets niet bestaat in de realiteit. Of misschien toch wel?  

Tippi Degré zou weleens de real-life versie van Mowgli kunnen zijn. De vrouw groeide op in Afrika omdat haar ouders – beide fotograaf – het continent doorkruisten op zoek naar de mooiste kiekjes. Sylvie Robert en Alan Degré namen hun dochtertje Tippi naar de meest magische plekjes en hadden steeds een fotomodel bij de hand. Zo zien we het kleine meisje poseren met een olifant, een luipaard, een aap en honderden andere dieren. En dat allemaal toen ze hoogstens 6 jaar was.

Fotoboek

Tippi Degré is momenteel 26 jaar oud en heeft sinds kort een boek uitgebracht waarin ze haar avonturen aan de wereld toont. In ‘Tippi: My Book of Africa’ zien we hoe het meisje vriendschappen maakte met enkele wilde dieren en hoe ze hen later omschrijft als ‘broer’ of ‘zus’. Vooral de 34-jarige olifant Abu was haar grootste vriend en volgde haar overal. Het meisje werd al snel de real-life versie van Mowgli genoemd en is bekend over de hele wereld.

Lees ook:

Beelden: Sylvie Robert