Verzot op avocado? En kunst? Dan vind je het werk van Colette Dike ongetwijfeld fantastisch. De foodblogger uit Amsterdam creëert magische kunstwerkjes met de Mexicaanse vrucht die gewoon té mooi zijn om op te eten.
Wij vinden het al heel wat als we een avocado tot guacamole kunnen prakken of de groene vrucht in plakjes kunnen snijden voor bij de salade, maar deze Nederlandse foodblogger legt de lat net iets hoger. Zo maakt ze er kunstwerkjes van in de vorm van een roos, spiraal of zelfs een hart, die perfect passen bij haar heerlijke recepten.
‘Avocado’s zijn lekker, gezond én fotogeniek’, vertelde Dike aan Bored Panda. ‘Ik lustte altijd al graag avocado’s, maar tijdens mijn zwangerschap begon ik ze steeds vaker te eten. Het is fijn om mensen te inspireren met huisgemaakte maaltijden en de gerechten er mooier te laten uitzien zonder veel moeite.’
De foodblogger uit Amsterdam is ook de bedenker van de ‘avocado bun’, een hamburger waarbij het broodje vervangen werd door de Mexicaanse vrucht. ‘Maar ik gebruik avocado’s ook graag in plaats van eieren bij het bakken van brownies en taarten’, aldus Dike.
Wij zijn niet de enige fans van haar werk. Dikes Instagramaccount telt meer dan 74.000 volgers en ondertussen bracht ze ook een kookboek uit met de titel – je kon het al raden – ‘Avocado’.
Ceviche van kabeljauw met groene asperges
Toast met puree van groene erwten
Avocado bun met gerookte zalm en rode ui
Rijstwafel met avocado
Toast met tapenade van zoete aardappel
Toast met mangorolletjes en avocado
Avocado gevuld met quinoa en feta
Portobello gevuld met avocado
Zalm, rijst en zeewier met avocado
Avocado bun met gehaktbrood en cheddar
Pizza met geitenkaas en avocado
Toast met avocado, granaatappel en tahin
Avocado gevuld met geitenkaas met baconcrumble
Lees ook:
- Foodies opgelet: de avocado bun is dé nieuwste foodsensatie!
- RECEPT: Gegrilde banaan met karamelijs
- Recept: zomerse salade met gedroogde vruchten en geitenkaas
Copyright: Laura Vansweevelt