Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow! Eindelijk is bekend wie Ugly Naked Guy speelde in Friends

Wow! Eindelijk is bekend wie Ugly Naked Guy speelde in Friends

Wow! Eindelijk is bekend wie Ugly Naked Guy speelde in Friends

Hét grote mysterie van de Ugly Naked Guy in Friends: door wie werd dit karakter gespeeld? Misschien hield het jou ook wakker, misschien ook niet. Maar feit is dat al die jaren niet bekend was welke acteur de rol van Ugly Naked Guy nou eigenlijk speelde. Tot nu. 

In zijn missie om te achterhalen wie de Ugly Naked Guy speelde sprak journalist Tod van Luling met verschillende mensen die betrokken waren bij de show. Zijn speurtocht duurde meer dan een jaar en bracht hem tot in de krochten van internet.

Is het Michael Hagerty?

De Ugly Naked Guy wordt heel vaak genoemd in Friends en verschijnt twee keer in de serie. In seizoen 3 in de aflevering The One With The Giant Poking Device en in seizoen 5 in de aflevering The One Where Everybody Finds Out, maar in beide afleveringen is zijn gezicht niet te zien.

Op Wikipedia en IMDB stond dat de acteur Michael Hagerty de rol van Ugly Naked Guy speelde. Maar zelf zei de acteur dat dit niet waar was, hij speelde alleen Mr. Treeger.

Wie, o wie is het dan?

Tod van Luling sprak met onder anderen de casting director, executive producer, kostuumontwerpers en maakte zelfs een politieschets op basis van omschrijvingen, maar niemand kon hem verder helpen. Het enige wat hij kon achterhalen was dat de Ugly Naked Guy een ´extra´ was die waarschijnlijk gecast was door Central Casting. Maar het was zelfs niet zeker of de acteur die de Ugly Naked Guy speelde in beide afleveringen dezelfde was. O nee!

Central Casting

Maar ook bij Central Casting konden ze in hun administratie niet terugvinden wie ze toen voor de rol hadden aangenomen. Houdt het hier op? Nee hoor, Tod van Luling geeft niet op. Een jaar na het begin van zijn speurtocht neemt hij opnieuw contact op met het castingbureau en ze hebben goed nieuws!!!

De acteur die de Ugly Naked Guy speelde was langs geweest en ze konden hem aan zijn contactgegevens helpen. Breakthrough!

giphy.gifbreakthrough

O mijn god! We gaan er ein-de-lijk achter komen wie het was. Ben je er klaar voor? Het is: Jon Haugen (zijn foto vind je hier)

Tenminste, daar lijkt het toch op. 100% zeker zal het nooit zijn, aangezien er nergens geregistreerd is wie de Ugly Naked Guy daadwerkelijk speelde. En er zijn verschillende mensen die bij de show betrokken waren die zich menen te herinneren dat er voor de twee scènes verschillende acteurs ingehuurd werden…

giphy.gifnakedross

Bron: Huffingtonpost.com

Lees ook: 

Dit kost het Friends appartement écht

Matilda en Lavender zijn 20 jaar later nog steeds best friends

10 signalen dat je stiekem verslaafd bent aan Friends