Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is de allerduurste huurwoning in Amsterdam: 16.000 euro per maand

Dit is de allerduurste huurwoning in Amsterdam: 16.000 euro per maand

Dit is de allerduurste huurwoning in Amsterdam: 16.000 euro per maand

De huizenmarkt is momenteel echt een gekkenhuis (pun intended). Het is bijna onmogelijk om een huis te kopen of een huis te huren voor een fatsoenlijke prijs, zeker in de Randstad. Benieuwd hoeveel het kost om de duurste huurwoning van Amsterdam te huren? Houd je hart maar vast, want het is bizar veel.

Duurste huurwoning

De huizenmarkt staat tegenwoordig op z’n kop. Of je nu een huis wilt kopen of huren, de prijzen zijn vrijwel onbetaalbaar. Maar hoe duur is eigenlijk de duurste huurwoning? Een grachtenpand aan de Herengracht is momenteel de duurste woning die je kunt huren in Amsterdam. Schrik niet: het huis huur je voor maar liefst 16.000 (!) euro per maand. Voor dit pandje moet je dus wel héél diep in de buidel tasten. Een bijzondere kans binnen de huizenmarkt, zegt makelaar Manuela Uijtdewilligen.

Het is een prachtig grachtenpand, dat moeten we toegeven. En je krijgt wel veel terug voor die 16.000 euro per maand. Het pand is maar liefs 475 vierkante meter groot, verdeeld over vier verdiepingen. Het huis bevat drie keukens en vier slaapkamers, een eigen gym en een ruim dakterras. Er is zelfs in het soutterrain een apart appartement gebouwd voor een eventuele nanny of ander personeel. Pfoe, nou je moet er wat voor over hebben om in zo’n statig grachtenpand te wonen in Amsterdam. Van zo’n huis kunnen wij alleen maar dromen!

Lees ook
Binnenkijker: ‘Alle originele elementen van het huis waren nog aanwezig

Duur, duurder, duurst

Maar wie heeft er überhaupt zoveel geld om zo’n gigantische woning te huren? Volgens Uijtdewilligen zijn het vaak bestuursvoorzitters van grote multinationals die interesse hebben in zulke huurhuizen. “Dit is uniek voor een ceo van een groot bedrijf die een of twee jaar in Amsterdam wil blijven.”

Ook als je het niet heel breed hebt, is het behoorlijk prijzig om een huis te huren. Volgens verhuursite Pararius is de gemiddelde huurprijs voor een woning ruim 1800 euro per maand, exclusief gas, water en licht. Deze prijs is ook zeker niet mis en met de vaak geldende inkomenseisen wordt het vrij lastig om een huis te bemachtigen als alleenstaande of starter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Getty Images