Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW: deze gin bevat echte goudschilfers

WOW: deze gin bevat echte goudschilfers

WOW: deze gin bevat echte goudschilfers

Nog een heerlijke aperitief nodig om je kerstdiner te kickstarten en je gasten omver te blazen? De Yuletide Gin is je reddende engel. De gin is niet alleen een smaakbommetje, het is ook een streling voor het oog met de honderden kleine goudschilfertjes die rondzweven in de fles.

Lees ook: Het houdt niet op: er bestaat nu ook gin-chips

Als kind waren we dol op die glazen sneeuwbollen waar je even mee moest schudden en het plastic decor werd omgetoverd tot een prachtig sneeuwlandschap. Nostalgie ten top. Je kan datzelfde gevoel, maar nóg beter, nu ervaren met de nieuwe gin van That Boutique-y Gin Company, de Yuletide Gin. Elke fles bevat naast de heerlijke gin namelijk kleine goudschilfertjes die vrolijk ronddwarrelen na het schudden.

24 karaat
De gin zelf smaakt zoals Kerstmis zou proeven indien je het letterlijk kon opdrinken. Een mengeling van peperkoek, dennennaalden, citrus, mirre, walnoten, kaneel, cake, chocolade met appelsiensmaak en nog tal van andere kruiden. Het is straffe kost, want het alcoholpercentage bedraagt met 46 % een pak meer graden dan het weer buiten momenteel.

Bling bling
Je kan de speciale gin hier online kopen. Best niet té lang wachten, want de eerste lading bestaat uit slechts 2200 flessen. Als je in je achterhoofd houdt dat er echt goud in de fles zit, dan valt de prijs nog goed mee. Voor een fles van 50 cl betaal je 40 euro, een bedrag waaraan je bij een andere goede gin – zonder blingbling – ook rap zit.

Santé! En vergeet niet: goed schudden voor gebruik.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Beeld: Shutterstock | Auteur: Herlinde Matthys