Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow: 5x briljante banen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Wow: 5x briljante banen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Wow: 5x briljante banen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, en heb je nog geen idee wat je precies zou gaan willen doen? Stop dan alles waar je mee bezig bent, want déze banen zijn zo cool dat ze eigenlijk geen werk zou mogen heten. En dat is nog een understatement.

Goed. Als je maandag weer gewoon naar kantoor vertrekt, en stiekem al denkt aan een carrièreswitch, moet je onderstaand lijstje echt eens even onder de loep nemen. Het is toch wel ongelofelijk wat je allemaal kunt doen als ‘werk’. Klaar om van verbazing in verbazing te vallen?

Copyright: Giphy

Waterglijbaantester
Altijd al gek geweest op glijbanen, en kunnen ze voor jou niet hoog genoeg zijn of hard genoeg gaan? Wij ook. Maar wist je dat je van je hobby je werk kunt maken, en iedere dag van de hoogste glijbanen af kunt glijden – en er nog voor betaald kunt krijgen ook? Dat is namelijk wat de Britse student Seb Smith doet als zomerbaantje: glijbanen uittesten! Klinkt niet verkeerd, toch?

Eilandverzorger
Tropische bounty eilanden blijven niet uit zichzelf netjes onderhouden en die witte stranden blijven niet zomaar wit. En dus kun je – echt waar! – eilandverzorger worden. De Engelse Ben Southall reageerde op een advertentie waarin gevraagd werd om een verzorger van een Australisch tropisch eiland. Zijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het voeren van de vissen en het bijhouden van de post. Hij verbleef ondertussen in een villa (mét zwembad) en verdiende £70,000 voor zes maanden. Oh my!

Designbedden tester
Hoe kun je weten of da designbed wel al die centen waard is? Door ze stuk voor stuk uit te testen. En ja, dan mag je jezelf dus designbedden tester noemen. Bij luxe beddenfabrikant Simon Horn Ltd namen ze een super lucky student in de arm, die al hun bedden mocht testen. Hij mocht dit baantje een maand lang doen, en kreeg hier nog flink voor betaald ook. Letterlijk slapend rijk worden, dus!

Netflix tagger
Verslaafd aan series? Dan is deze baan écht iets voor jou. Netflix taggers bekijken films, series en documentaires en voeren achteraf beschrijvende tags/sleutelwoorden door in het systeem. Dus je mag tv kijken, krijgt er betaald voor én je helpt anderen. Everyone’s a winner, zullen we maar zeggen.

Gumologist
Nee, we hebben dat woord niet snel zelf verzonnen. Wanneer je een baan als gumologist hebt, mag je iedere dag aan de slag met reviews schrijven over nieuwe producten en ontwikkelingen van kauwgumbedrijven. Kortom; dag in dag omgeven zijn door kauwgum in allerlei smaken, deze uittesten en daar je brood van kunnen betalen. Da’s toch een kinderdroom die uitkomt?

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: