Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW! Dit 4-jarige meisje draagt trouwjurk van overleden moeder

WOW! Dit 4-jarige meisje draagt trouwjurk van overleden moeder

WOW! Dit 4-jarige meisje draagt trouwjurk van overleden moeder

Dezer dagen kiezen bruidjes hun eigen trouwjurk, maar vroeger was het de traditie dat meisjes de jurk van hun moeder zouden dragen op hun huwelijksdag. Voor vrouwen die hun moeder op jonge leeftijd verloren waren, maakte deze traditie hun dag nét dat tikkeltje specialer. En dat is ook wat Nora’s moeder Amber in gedachten had.

Amber werd een jaar geleden gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van baarmoederhalskanker en had nog 1 wens, dat haar 4-jarige dochtertje Nora altijd mooie herinneringen aan haar zou houden. Haar vriendin en fotografe Heidi Spillane wilde deze wens graag doen uitkomen en regelde daarom een jaar na haar dood een speciale fotoshoot voor dochtertje Nora. Ze wilde het 4-jarige meisje namelijk fotograferen in haar moeders trouwjurk.

Nora had eerder al eens stiekem de trouwjurk van haar moeder aangetrokken, maar deze keer was nét dat tikkeltje specialer. Het duo trok naar de plaats waar haar ouders getrouwd waren en het meisje poseerde gewillig in haar favoriete jurk. Ook haar vader verscheen in enkele foto’s.

Fotografe Heidi, die goed bevriend was met Amber, vertelde aan Metro UK dat het voor haar een moeilijke opdracht was. “Toen ik de ruimte binnenliep waar ik de foto’s zou maken en Nora daar op de stoel zag staan in haar moeders jurk, brak mijn hart. Ik ben toen maar snel foto’s gaan maken,” vertelde ze. “Dit is exact wat Amber wilde, haar dochter voelde zich die dag als een echte prinses. Toen ik thuiskwam om de foto’s te bewerken gingen er meerdere emoties door me heen. Ik lachte hardop, maar huilde ook net zo hard.” 

Je kan de hele fotoshoot bekijken op de Facebookpagina van de fotografe.

Lees ook: