Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow: deze 3 dingen zie je nooit in Disney films!

Wow: deze 3 dingen zie je nooit in Disney films!

Wow: deze 3 dingen zie je nooit in Disney films!

We kunnen er lang of kort over zijn, maar een ding is zeker: Disney is toch wel de grootse naam als het om family friendly films gaat. We zijn er allemaal mee opgregroeid, en kunnen een leven zónder onze Disney klassiekers haast niet voorstellen.

Let it go
Van Jungle Book en Aladdin tot Inside Out en Cinderella, soms is er zelfs als volwassene niets beters dan op de bank kruipen en verdwijnen in de wondere wereld van de Disney sprookjes. En ja, ook wij betrappen onszelf erop dat we soms ineens een zacht maar aanwezig ‘Let it gooo‘ zingen. Frozen fans over here!

Disney regel
Maar zelfs de echte Disney die-hards is het misschien niet opgevallen dat er een aantal zaken zijn die nooit aan bod komen in een Disney film. Bij letterlijk álle films is er namelijk een regel van kracht, en dat is dat er drie dingen nooit getoond mogen worden. Natuurlijk zijn er een aantal vrij logische onderwerpen die niet in kinderfilms aanwezig mogen zijn: seks, drugs en vulgair taalgebruik . Maar David Lowery, regisseur van de Disney film ‘Pete’s Dragon’, vertelt dat er meer is wat niet toegestaan wordt door Disney.

Gruwelijke taferelen
In een interview in Ain’t It Cool News, legt David uit dat wanneer je een contract tekent met Disney, je daarin toestemt met het weglaten van de volgende dingen in de film: roken, onthoofding en doorboring. Oftewel; geen gruwelijke taferelen en daar valt volgens Disney roken dus ook onder!

Is het jou weleens opgevallen dat deze dingen nooit gebruikt worden in een Disney film?

Bron: Hello Giggles

Lees ook: