Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Worteltaart

Worteltaart

Thuis & wonen
Worteltaart

Sofie geeft je vandaag een lekker en simpel recept voor het maken van worteltaart, ook wel carrot cake genoemd. Het resultaat is een lekker smeuïge taart met een heerlijke roomkaas frosting. Lekker voor bij de koffie of thee! 

Dit heb je nodig

  • 150 gram geschrapte worteltjes
  • 200 gram gesmolten boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram verse roomkaas(monchou)
  • 50 gram zachte roomboter
  • 50-75 gram poedersuiker

Zo maak je het

Begin het met voorverwarmen van je oven op 180 graden. Pak nu een grote kom waarin je de worteltjes fijn raspt. Als je klaar bent met het raspen doe je de suiker en de eieren erbij. Klop dit mengsel met een garde goed door elkaar. Daarna voeg je ook het bakmeel, de gesmolten boter, de kaneel en het snufje zout eraan toe. Roer dit alles nogmaals door elkaar en je beslag is klaar. Vet nu met boter een taartvorm in en giet het beslag erin. De worteltaart kan nu voor ongeveer 40 minuten in de oven. Tip: om erachter te komen of de taart klaar is, prik je met een satéprikker in de taart. Als deze er droog uitkomt is de taart klaar.

Als de worteltaart in de oven staat kan je ondertussen de frosting maken. Meng de roomkaas, de roomboter, het poedersuiker en de vanillesuiker door elkaar. En klaar is je topping! Als de worteltaart klaar is, kan je deze het beste eerst even laten afkoelen voordat je de frosting eroverheen smeert.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

 

 

Shoppen is altijd een goed idee