Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wortel-paprikasoep

Wortel-paprikasoep

Thuis & wonen
Wortel-paprikasoep

Heb je wat restjes groenten in de koelkast liggen waaronder paprika en wortel? Dan kun je deze perfect gebruiken voor deze wortel-paprikasoep! Zeker als het wat slechter weer is, dan gaat dit soepje er goed in! 

Recept voor 2 personen
Tijd: 20-25 min.

Dit heb je nodig:

    • 1 grote wortel
    • halve paprika
    • 500 ml water
    • 1 bouillonblokje (groente)
    • halve ui of 1 bosui
    • 1 teentje knoflook
    • scheutje slagroom
    • snufje peper

Zo maak je het:

Snijd de wortel in stukjes net zoals de paprika. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 2-3 minuten mee. Vervolgens kun je de rest van de ingrediënten toevoegen, behalve de slagroom. Breng de soep aan de kook en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer/blender. Zet de soep terug op het vuur en voeg een scheutje slagroom toe. Even laten opwarmen en klaar is je soep!

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee